Pianistejamme


Osio päivittyy jatkuvasti uusien vahvistusten myötä.


Photo Credit: Mitya Ku

Kaj Ekman

Kaj Ekman valmistui vuonna 1987 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, opettajanaan Jussi Siirala.

Kaj Ekman on nauhoittanut Suomen Yleisradiolle, esiintynyt omin pianoresitaalein sekä konsertoinut laulajien kanssa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Saksassa, Eestissä ja Venäjällä. Hän on myös säestänyt laulajia niin kilpailuissa kuin mestarikursseillakin.

Ekman on tehnyt yhteistyötä useiden lupaavien nuorten laulajien, Suomen Kansallisoopperan sekä Tukholman Kuninkaallisen Oopperan laulajien kanssa.

Kaj Ekman ja baritoni Rabbe Österholm ovat julkaisseet liedlevyn ’Lärksång och vemod’.

Tällä hetkellä Kaj Ekman toimii tuntiopettajana Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla, sekä lehtorina Musikinstitutet Kungsvägenissä.


Photo Credit: dimnikolov
 

Pami Karvonen

Pami Karvonen pyrkii muusikkona mahdollisimman monipuoliseen työnkuvaan. Sanan ja sävelen liitto ovat muusikko, pianisti Pami Karvosen työn keskeisimpiä alueita. Pianistina hän on esiintynyt viime aikoina kotimaassa mm. Johanna Rusanen-Kartanon kanssa Mikkelin ja Kangasniemen musiikkijuhlilla. Kesäkuussa 2014 hän konsertoi Hong Kongin kiinalaisen orkesterin ja shanghailaisen säveltäjän Jing-Xin Xun pianokonserton "Spring River" solistina Hong Kongin kulttuurikeskuksen suuressa salissa. Hän on Hong Kongissa ensimmäinen kiinalaisen perinnesoitinorkesterin solistina toiminut länsimainen pianisti. Konsertti oli menestys ja saadun kritiikin mukaan lopullinen läpimurto Aasian markkinoille. Marras-joulukuussa 2015 hän konsertoi Kiinassa liedkonsertein kontra-altto QiuLin Zhangin kanssa ja orkesterisolistina mm. Hong Kongin kulttuurikeskuksessa.

Pami Karvonen on Siuntiossa järjestettävän kansainvälisen Lux Musicae -tapahtuman perustaja. Hän työskenteli tapahtuman taiteellisena johtajana yhdentoista vuoden ajan vuosina 2000-2010. Hän toimii Siuntion Pyhän Pietarin kirkon kanttorin virassa.

Karvosen muusikkoutta on kuvattu Yle Tv1:n ja Yle Radio1:nTom Östlingin ohjaamissa dokumenteissa ”Miehet valoa etsimässä” yhdessä sellisti Seppo Laamasen kanssa. Syyskuussa 2015 Karvonen esitti mm. Monica Groopin, Jorma Hynnisen, Helena Juntusen, Tiina-Maija Koskelan, Lilli Paasikiven ja Johanna Rusanen-Kartanon kanssa Sibeliuksen yksinlaulutuotannon Helsingin Ritarihuoneella kuultavissa neljässä konsertissa. Konserttisarjan järjestää Siuntio Laulaa Ry.

Joel Papinoja