Opettajiamme
 


Osio päivittyy jatkuvasti uusien opettajavahvistusten myötä.


Photo Credit: Peter Hellberg

Irina Gavrilovici

Professori Irina Gavrilovici, opiskeli laulua ja pianon soittoa Bukarestissa. Lukuisilla mestarikursseilla ja akatemioissa Italiassa, Saksassa ja Itävallassa Irina Gavrilovici täydellisti bel canto tekniikkaansa.

Vuonna 1986 hän muutti Wieniin, jossa hän perusti oman laulustudion. Toinen vastaava perustettiin Helsinkiin vuonna 2000. Studioissa on opiskellut useampia tunnettuja laulajia, mm. Elina Garanca, Lilli Paasikivi, Topi Lehtipuu ja Mika Pohjonen. Irina Gavrilovici on johtanut Mestarikursseja mm. Roomassa, Sofiassa, Kangasniemellä, Turussa, Riikassa, Vienspilsissä, Irkutskissa, Linzissä ja Wienissä. Tällä hetkellä hän opettaa nuoria lahjakkaita laulajia Wienin laulustudiossaan ja vierailee säännöllisesti laulupedagogina Suomen Kansallisoopperassa Helsingissä. Hän on erikoistunut oopperakoulutukseen ja puhuu sujuvasti mm. saksaa, englantia, ranskaa, italiaa, venäjää ja romaniaa.


Photo Credit: Mitya Ku

Juha Uusitalo

Juha Uusitalo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta diplomihuilistiksi. Hän ehtikin soittaa huilua Suomen suurimmissa orkestereissa ennen laulajanuransa alkua, viimeksi Suomen Kansallisoopperassa.

Ensimmäiset oopperaroolit olivat Sibelius-Akatemian oppilastöitä. Vaasan oopperan ja Ilmajoen musiikkijuhlien kautta Juha Uusitalo debytoi laulajana Suomen Kansallisoopperan lavalla vuonna 1997. Myöhemmin hänet kiinnitettiin talon vakituiseen solistikuntaan, johon hän kuului 2000-2008.

Uusitalo on laulanut päärooleja maailman kaikissa suurimmissa oopperataloissa, esimerkiksi Wienin, Baijerin ja Berliinin valtionoopperoissa, Berliinin Deutche Operassa, Royal Opera Covent Gardenissa, La Scalassa, Metropolitanissa sekä Pariisin oopperassa. Hän on tunnettu päärooleistaan varsinkin Wagnerin oopperoissa. Hän on työskennellyt maailman nimekkäimpien kapellimestareiden kanssa, esimerkiksi Zubin Mehta, James Levine ja Daniel Barenboim.
 
Oopperoiden lisäksi Juha Uusitalo on kysytty sinfoniaorkestereiden solisti ja lied-laulaja. Hänellä onkin kattava konserttiohjelmisto, viimeaikaisista konserteista esimerkkinä mainittakoon Schubertin Winterreise pianisti Kristian Attilan kanssa. Viime aikoina Uusitalo on keskittynyt erityisesti konsertoimaan.

 


Photo Credit: dimnikolov

Satu Vihavainen

Oopperalaulaja Satu Vihavainen valmistui laulunopettajaksi Sibelius – Akatemiasta vuonna 1981. Lauludiplomin hän suoritti 1982 ja antoi ensikonserttinsa vuotta myöhemmin Helsingissä. Ulkomaisia opintoja Vera Rozsa Lontoo, Rudolf Bautz Aachen, Herbert Brauer Berliin ja Irina Gavrilovic Wien. Kilpailumenestyksistä mainittakoon Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan II –palkinto 1981 ja Timo Mustakallio laulukilpailun II-palkinto 1980.

Suomen Kansallisoopperassa Satu Vihavainen oli vierailija 1980 – 1982 ja kiinnitettynä solistina 1982-2009. Vuosina 1988-1998 hän työskenteli laulunopettaja Sibelius-Akatemiassa. Satu on toiminut opettajana myös useilla laulun kesäkursseilla, kuten Porvoossa, Nivalassa, Sysmän Suvisoitossa ja Sielua Liikuttava Musiikinhenki nimisellä laulukurssilla Valamon luostarissa. Hän on esiintynyt kotimaassa ja ulkomailla, mm. Bayreuthin musiikkijuhlat, Tukholman Kuninkaallinen ooppera, Savonlinnan Oopperajuhlat, Essen, Edinburgh, Los Angeles, Malmö, Kööpenhamina, Oslo, Tallinna, Pietari, Moskova, Hannover, Dortmund, Ankara, Minnesota, Helsingin juhlaviikot, Etelä-Saksan Zwingenberg-linnafestivaali, Nilsiän Satua vai totta -festivaali, Opera Cava –festivaali.

Satu Vihavaisen laajasta yli 40 sopraanoroolia käsittävästä ohjelmistosta mainittakoon mm. Bizet!n Carmenin Micaëla, Gounod!n Faustin Marguerite, Puccinin La Bohèmen Mimì ja Madama Butterflyn Cio-Cio-San, Verdin Otellon Desdemona, ja Mozartin Taikahuilun Pamina. Suomalaisissa oopperoissa hän on esiintynyt mm. seuraavissa rooleissa: Kokkosen Viimeisten kiusausten Riitta, Sallisen Kullervon Sisar ja Kuningas Lear –oopperan Regan, Rautavaaran Auringon talon Noora , sekä Merikannon Juhan Anja. Satu Vihavaisen ohjelmistoon kuuluvat myös keskeiset oratoriot, passiot ja orkesteriteokset. Hän on pitänyt omia konsertteja, laulanut useissa levytyksissä ja esiintynyt orkesterien solistina eri puolilla Eurooppaa, Venäjällä, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Hän on tehnyt yhteistyötä monien merkittävien kapellimestareiden kanssa, kuten Neeme Järvi, Eri Klas, Leif Segerstam, Ulf Söderblom, Ari Rasilainen , Ralf Weikert ja Christian Thielemann.