Kesäpäivät 5-9.6.2019 Mustion Linnassa!

Laulajan kesä 2019 alkaa Mustiosta, jossa Lauluakatemia järjestää Kesäpäivät 5.-9.6.2019

Ooppera-aariat ja Wagner kaikuvat Mustiossa kesäkuun alussa, kun Lauluakatemian vuotuinen kesäkurssi konsertteineen järjestetään viidettä kertaa 5.-9.6.2018 Mustion Linnassa ja sen ympäristössä. Kurssin pääopettajina toimivat oopperalaulaja Päivi Nisula ja pianisti Pami Karvonen, laulupedagogi Bianca Hösli, oopperalaulaja Juha Uusitalo sekä Wagner asiantuntija ja pianisti Pekka Asikainen

Huippuluokan laulunopetuksen lisäksi tarjoamme myös muuta lauluajalle tärkeää tietotaitoa. Helsingin kaupunginteatterin johtaja Kari Arffmann pitää työpajan valmistaumisesta koelauluun improvisaation keinoin ja Musiikkilääketieteen erikoislääkäri Miikka Peltomaa luennoi laulajan terveydestä.           Kesäpäivät huipentuvat 9.6.2019 klo 18.00 pidettävään Mustion kirkon oppilaskonserttiin. 

Kurssitietoa:

Juha Uusitalon ja Pekka Asikaisen Wagnerin tuotantoon keskittynyt kurssi edistyneille laulajille 5.-9.6.2019 500€. 6 aktiivioppilaspaikkaa.

Päivi Nisulan ja Pami Karvosen oopperakurssi edistyneille laulajille 5.-9.6.2019 500€. 8 aktiivioppilaspaikkaa.

Bianca Höslin Laulua matalalla kynnyksellä-kurssi 5.-7.6.2019 (huom! Kurssi 3 päivän mittainen) 350€. 8 aktiivioppilaspaikkaa.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan 25.5.2019 klo 24.00 saakka. Kursseille sisään päässeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 28.5.2019 mennessä

Kaikille kursseille voi ilmoittautua myös passiivioppilaaksi, joka on oiva tapa oppia laulua seuraamalla muiden opetusta. Passiivioppilaana voit vapaasti osallistua seuraamaan kaikkien opettajien tunteja hintaan 40€/päivä tai 150€ koko kesäpäivien ajalta. Lauluakatemian jäsenet pääsevät maksutta yhden päivän ajan passiivioppilaaksi.

Niiltä hakijoilta, joiden kanssa Juha Uusitalo ja Päivi Nisula eivät ole työskennelleet, edellytetään laulunäytettä digitaalisena tallenteena ja/tai jonkilaista laulamisen cv:tä. Vähintään toinen tulee toimittaa jo kurssille haettaessa. lmoittautumiset, lisätiedot ja liitteet tulee toimittaa osoitteeseen kim@lauluakatemia.com lisätietoja myös puhelimitse 040 734 6962/Kim Juntunen, Lauluakatemian Toiminnanjohtaja ja Tuottaja.

Majoitus ja kulkeminen Mustion Linnaan

Kesäpäivät järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Mustion Linnan ainutlaatuisen upeissa ja historiallisissa maisemissa. Mustion Linna sijaitsee Raaseporissa, lähellä Karjaan taajamaa osoitteessa Hållsnäsintie 89, 10360 Mustio. Perille pääsee kätevästi autolla tai junalla siten, että matkustaa junalla Karjaalle, josta on yhteys Mustion Linnaan. HUOM: Kuljetuksista tiedotetaan tarkemmin vielä kevään aikana.

Mustion Linnassa on hotelli, johon kurssilaiset voivat myös majoittua. Majoituspaketti sisältää yöpymisen lisäksi aamiaisen, lounaan ja päivällisen. Myös majoituksesta seuraa tarkempaa tietoa kevään aikana!

Linnaan ja sen toimintaan voi tutustua tarkemmin nettisivujen kautta: https://www.mustionlinna.fi/fi/

Lauluakatemia - vapaa ääni

Oopperalaulaja Juha Uusitalo on Lauluakatemian taiteellinen johtaja ja hän haluaa tuulettaa käsityksiä klassisen ja oopperalaulun opetuksesta Suomessa. Uusitalolle teknistä harjoittelua tärkeämpää on musiikille antautuminen ja tässä hänen mukaansa piilee oopperalaulajan menestyksen salaisuus.

Uusitalon taiteellinen näkemys laulun opetuksessa nojaa musiikin rakastamiseen: muusikolle musiikki on ainoa auktoriteetti.
Uusitalo uskoo myös, että laulaessa on aina ennen muuta kerrottava tarina, joka sekin vaatii laulajalta heittäytymistä ja läsnäoloa. Vain tällöin voidaan Uusitalon mukaan saavuttaa vaikuttava laulu.

–  Säveltäjä Giuseppe Verdin mukaan ylimpänä on aina sana. Toki kaiken takana on pitkäjänteinen harjoittelu, jotta vapaasti soiva, koskettava musiikki välittyisi esittäjästä. Aito läsnäolo, heittäytyminen, synnyttää karismaa, joka auttaa kerrottavan tarinan esittämisessä.

Lauluakatemian tavoitteena Uusitalon mukaan on yhdessä oppilaan kanssa löytää suuri rakkaus musiikkiin, joka avaa tien kohti taiteen vuorovaikutusta esiintyjän ja yleisön välillä.

Lauluakatemia on vapaan äänen löytämiseen ja edistämiseen erikoistunut klassisen musiikin toimija. 

Lauluakatemia edistää vapaan äänen löytämistä järjestämällä ympärivuotisesti korkealaatuisia laulukursseja huippuopettajien johdolla laulunopiskelijoille, erityisesti ammattiin valmistuville ja jo ammatissa toimiville laulajille ja opettajille. Edistämällä vapaan äänen löytymistä viedään eteenpäin laulajien valmiuksia kehittyä urallaan entistä paremmin ja vauhdittaa työllistymistä kovassa kilpailussa.