Kauden 2017-2018 kurssiohjelmatietoja

KUVA: KAUKO OLLILA.

KUVA: KAUKO OLLILA.

 

 

TULEVAT KURSSIT

Johanna Rusanen-Kartanon ja Juha Uusitalon tulevat mestarikurssit; merkitse kalenteriin:

  • Juha Uusitalo: 15.-17.12.2017
  • Juha Uusitalo: 2.-4.2.2018
  • Johanna Rusanen-Kartano: 9.-11.3.2018
  • Juha Uusitalo: 6.-8.4.2018
  • Johanna Rusanen-Kartano: 4.-6.5.2018
     

Vuoden 2018 kesäkurssi pidetään 6.-10.6.2018. Paikka ja muut tarkemmat tiedot julkistetaan tässä sivulla sekä Siuntion Lauluakatemian Facebook-sivulla kuluvan vuoden aikana.
Kesän 2017 kurssipäivien ohjelma

Kurssipäivät alkavat keskiviikkona 7.6.2017. Tarjolla on yksityisopetuksen lisäksi ryhmäopetusta, konsertteja, työpajoja ja paljon muuta. Esimerkiksi, heti keskiviikkoiltana on kaikilla Lauluakatemian laulajilla mahdollisuus esittää suomalaista laulumusiikkia Suomi 100 Yhdessä - juhlavuoden Kiitos Suomi -konsertissa Siuntion kirkossa. Kurssipäivien oheistapahtumat ja -ohjelma tarkentuvat kevään aikana.

Mestari- ja laulukurssin yksityisopetus sisältää viisi 45 minuutin henkilökohtaista opetussessiota,  yhden 30 min harjoitussession pianistin kera, konserttiharjoituksen ryhmässä, esiintymisen omassa loppukonsertissa, sekä yhdistyksen jäsenmaksun. Yksityiskurssin laulajilla on myös esiintymismahdollisuuksia Kurssipäivien lounas- ja illallistilaisuuksissa, sekä vapaa pääsy seuramaan muiden laulajien/opettajien opetusta.

Ooppera-ja liedkurssi poikkeaa yllä mainitusta siten, että pianisti on mukana koko 45 minuutin session, eikä erillistä harjoitussessiota ole. Kurssiin kuuluu videotaltiointeja ja niiden analyysiä ryhmässä, sekä ennakkomateriaalia ja tehtäviä tekstianalyysistä ja lavatyöskentelystä. Suomi 100 vuoden kunniaksi kurssilaisten toivotaan sisällyttävän ohjelmistoonsa suomalaista ooppera- tai liedmusiikkia.

Ryhmäopetusksen sisältö on kuten yksityisopetuksessa, mutta 45 minuutin opetussessiot tapahtuvat 2-4 laulajan ryhmissä.

Kurssipäivien laulajat voivat lisäksi varata lisäharjoitussessioita pianistin kanssa. Päivittäinen 30 minuutin harjoitussessio on erinomainen lisä sekä yksityis- että ryhmäopetukseen. Harjoitussession hinta on 30 euroa.

Kaikkea yksityis- sekä ryhmäopetusta on mahdollista seurata Backstage-passilla. Yhdenpäivän Backstage-passin hinta on kymmenen euroa ja koko Kurssipäivien ajan (viisi päivää) voimassa olevan passin hinta on 45 euroa sisältäen pääsylipun loppukonserttiin. Backstage-passin haltijat voivat myös varata vapaana olevia harjoitussessioita kurssipäivien pianisteilta. Hinta 35 euroa.

Mestarikurssin pitää Prof. Irina Gavrilovici, joka matkaa jo viidennen kerran Wienistä Siuntioon. Irina ei laajempia esittelyitä kaipaa, niin monia kansainvälisiä ja kotimaisia oopperatähtiä on käynyt hänen opissaan. Irinan Bel Canto - opetukseen haluavien on syytä toimia mitä pikimmin. Yksityisopetuksena tapahtuvan mestarikurssin hinta: 650 euroa. Kurssin pianisti on Kaj Ekman.

Ooppera- ja liedkurssin opettajana toimii karismaattinen Wagnertulkitsija, bassobaritoni Juha Uusitalo, joka on palannut konserttilavoille ja vierailee nyt toista kertaa Siuntiossa . "Pitää löytää tila, jossa ääni virtaa vapaasti. On luotettava kehon resonointiin. Silloin ääni kantaa, vaikka taustalla olisi massiivinen orkesteri." Lisäksi Juha painottaa, Verdiä lainaten: ”Ylimpänä on aina sana”.  Yksityisopetuksen hinta: 500 euroa. Ryhmäopetuksen hinta:  585 euroa / ryhmä. Kurssin pianistina toimii Pami Karvonen

Laulu- ja oopperakurssin vetäjä on erittäin kokenut opettaja, sopraano Satu Vihavainen, jonka oma kansainvälinen ohjelmisto käsittää yli 40 sopraanoroolia. Satu on toiminut opettajana mm. Sibelius Akatemiassa ja Siuntion Lauluakatemian Kurssipäivillä hän vierailee nyt kolmannen kerran. Kurssin hinta on 475, euroa. Ryhmäopetuksen hinta: 550 euroa/ ryhmä. Kurssin pianisti on Joel Papinoja.