27-29.9.2019: Lied with Jaakko Kortekangas & Pami Karvonen, Siuntiossa

Syksy 2019 - Kevät 2020: Lauluakatemian suuri Wagner-trilogia syksy 2019 - kevät 2020 (kts. lisää alta!)

17-19.1.2020: Suomalainen Lied Jorma Hynnisen ja Pami Karvosen johdolla. Keski-Helsingin Musiikkiopisto, Helsinki

13-15.3.2020: Ooppera Lilli Paasikiven ja Pami Karvosen johdolla. Keski-Helsingin Musiikkiopisto, Helsinki

2-7.6.2020: Lauluakatemian kesäpäivät, tarkempi ohjelma varmistuu keväällä 2020. Mustion Linna, Mustio

Lauluakatemian suuri Wagner-trilogia!

Lauluakatemia esittää: Ainutlaatuisessa syksyn ja kevään kurssisarjassamme opiskellaan valitsemasi Wagnerin oopperan kokonainen rooli kokonaisvaltaisesti maamme parhaiden asiantuntijoiden kanssa!

Kurssisarja on kokonaisuus, jonka tarkoituksena on antaa opiskelijalle valmiudet esittää kokonainen Wagnerin oopperan rooli. Sarja koostuu kolmesta osasta:

 
Juha_Margareta_Tuomas_Kari.jpg

1: Roolitus, luonteet ja musiikki.
25-27.10.2019 Keski-Helsingin Musiikkiopisto.
Opettajina baritoni Juha Uusitalo ja sopraano Margareta Haverinen sekä pianisti Tuomas Juutilainen.

2: Näyttämö, teksti ja tulkinta.
7-9.2.2020 Keski-Helsingin Musiikkiopisto.
Opettajina näyttelijä-ohjaaja Kari Arffman ja baritoni Juha Uusitalo sekä pianisti Tuomas Juutilainen.

3: Rooli, konteksti ja musiikki.
2-8.6.2020 Mustion Linna, Raasepori.
Opettajana baritoni Juha Uusitalo ja pianisti Tuomas Juutilainen.
HUOM! Kolmas kurssi on osa Lauluakatemian isoa kesäfestivaalia, johon kuuluu myös muita hyödyllisiä opiskelumahdollisuuksia, kuten:

  • Pekka Asikaisen luento, jossa syvennytään Wagnerin oopperoiden mytologiaan ja eri roolien syvempiin merkitykseen.

  • Erkki Lasonpalon luento kapellimestarin ja laulajan yhteistyöstä.

  • Lisäksi muuta ohjelmaa, joka varmistuu myöhemmin.

 Älä siis jätä hyödyntämättä tätä ainutlaatuista tilaisuutta opiskella Wagnerin roolia kokonaisvaltaisesti huippuopetuksessa 

Kurssi-info

Kurssipaikat               

25-27.10.2019 ja 7-9.2.2020 Keski-Helsingin Musiikkiopisto, Helsinginkatu 3-5, 00500 Helsinki. 2-8.6.2020 Mustion linna, Raasepori

Hinnoittelu                                           

355 euroa per kurssi (1 ja 2) ja kesäkurssi 550€. Mikäli opiskelija sitoutuu osallistumaan koko kokonaisuuteen tällöin hinta 1100€ (norm 1210€).

Kurssille valitun oppilaan on varmistettava kurssipaikkansa hyväksymisen yhteydessä laskutettavalla 200€ ennakkomaksulla. Loppumaksu tulee olla maksettuna kurssien alkuun mennessä.

Kuvaus       

Henkilökohtaista opetusta 50 min/päivä. Kurssilaiset osallistuvat mahdollisuuksiensa mukaan toistensa tunneille. Opetuksen aikatauluista ilmoitetaan kurssien yhteydessä.

Lisäksi Lauluakatemian jäsen voi tulla kurssin passiivioppilaaksi yhden päivän ajan ilmaiseksi. Muuten passiivioppilaan hinta on 40 euroa/päivä.

Kurssilla on kuusi aktiivioppilaspaikkaa. On myös mahdollista jakaa tuntinsa toisen oppilaan kanssa.

Kurssille hakeminen

Vapaamuotoiset hakemukset kursseille 19.10.2019 mennessä osoitteeseen: kim@lauluakatemia.com, puh. 040-7346962 Kim Juntunen

Lisätietoja 

Niiltä hakijoilta, joiden kanssa Juha tai Margareta ei ole aiemmin työskennellyt, edellytetään laulunäytettä digitaalisena tallenteena ja/tai jonkinlaista laulamisen cv:tä. Vähintään jompikumpi tulee toimittaa jo kurssille haettaessa. Lisätiedot ja liitteiden toimitusosoite kim@lauluakatemia.com

Kurssilla on kuusi aktiivioppilaspaikkaa. On myös mahdollista jakaa tuntinsa toisen oppilaan kanssa.

Lisätiedot ja Hakemukset:
Kim Juntunen
Toiminnanjohtaja
kim@lauluakatemia.com
p. 040-7346962


Lauluakatemia - vapaa ääni

Oopperalaulaja Juha Uusitalo on Lauluakatemian taiteellinen johtaja ja hän haluaa tuulettaa käsityksiä klassisen ja oopperalaulun opetuksesta Suomessa. Uusitalolle teknistä harjoittelua tärkeämpää on musiikille antautuminen ja tässä hänen mukaansa piilee oopperalaulajan menestyksen salaisuus.

Uusitalon taiteellinen näkemys laulun opetuksessa nojaa musiikin rakastamiseen: muusikolle musiikki on ainoa auktoriteetti.
Uusitalo uskoo myös, että laulaessa on aina ennen muuta kerrottava tarina, joka sekin vaatii laulajalta heittäytymistä ja läsnäoloa. Vain tällöin voidaan Uusitalon mukaan saavuttaa vaikuttava laulu.

–  Säveltäjä Giuseppe Verdin mukaan ylimpänä on aina sana. Toki kaiken takana on pitkäjänteinen harjoittelu, jotta vapaasti soiva, koskettava musiikki välittyisi esittäjästä. Aito läsnäolo, heittäytyminen, synnyttää karismaa, joka auttaa kerrottavan tarinan esittämisessä.

Lauluakatemian tavoitteena Uusitalon mukaan on yhdessä oppilaan kanssa löytää suuri rakkaus musiikkiin, joka avaa tien kohti taiteen vuorovaikutusta esiintyjän ja yleisön välillä.

Lauluakatemia on vapaan äänen löytämiseen ja edistämiseen erikoistunut klassisen musiikin toimija. 

Lauluakatemia edistää vapaan äänen löytämistä järjestämällä ympärivuotisesti korkealaatuisia laulukursseja huippuopettajien johdolla laulunopiskelijoille, erityisesti ammattiin valmistuville ja jo ammatissa toimiville laulajille ja opettajille. Edistämällä vapaan äänen löytymistä viedään eteenpäin laulajien valmiuksia kehittyä urallaan entistä paremmin ja vauhdittaa työllistymistä kovassa kilpailussa.